Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Όπως όλες οι εταιρίες οφείλουν να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον,έτσι και η εταιρία μας Πλεκτήρια Θεσσαλίας στηρίζει την κοινωνία με ποικίλους τρόπους τόσο προς τον άνθρωπο αλλά και προς το περιβάλλον

Κοινωνία

  • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου, η εταιρία ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  από το Μάρτιο 2021 έως το Μάρτιο 2022 προσέφερε μέρος των εσόδων της για τη στήριξη των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκεκριμένα, το 10% από κάθε χονδρική ή λιανική πώληση των υφασμάτων της προς το δίκτυο των πελατών της καθώς και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της, θα ενισχύσει την καθημερινή προσπάθεια του Οργανισμού να καλύψει τις αναρίθμητες ανάγκες των παιδιών που στηρίζει πανελλαδικά.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα εδώ

 

  • ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στην Εκστρατεία Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τα παιδιά της Ουκρανίας που οργάνωσε ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η εταιρία Πλεκτήρια Θεσσαλίας συγκέντρωσε ζεστά υφάσματα και κουβέρτες που κατασκευάστηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό.

  • ΕΛΕΠΑΠ -ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με κινητικές και νευροαναπτυξιακές δυσκολίες.

Η εταιρία μας Πλεκτήρια Θεσσαλίας προσφέρει στον οργανισμό (παράρτημα Βόλου) στις εορταστικές περιόδους υφάσματα με τα οποία πραγματοποιούν χειροποίητες κατασκευές (λαμπάδες,γούρια κτλ) και τα διαθέτουν σε bazzar που διοργανώνει ο οργανισμός.

Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τον οργανισμό εδώ.

  • ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου Ελασσόνας, που προέκυψαν από τον καταστροφικό σεισμό στις 3 και 4 Μαρτίου 2021, η εταιρία Πλεκτήρια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθεί, προσφέρει έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες αναλαμβάνοντας τη δωρεάν αποστολή υφασμάτων και κουβερτών.

Περιβάλλον

Η εταιρία Πλεκτήρια Θεσσαλίας στα πλαίσιο της οικολογικής της συνείδησης παράγει και εισάγει οικολογικά υφάσματα απαλλαγμένα από χημικά και φυτοφάρμακα, με συνθήκες εργασίας που σέβονται τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.

Ορισμένες από τις ”Eco friendly” ποιότητες που διαθέτει η εταιρία μας είναι οι εξής:

  • 100% Οργανικό Βαμβάκι (organic cotton)

Το organic cotton είναι αποκλειστικά 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει την επίσημη σφραγίδα έγκρισης. Καλλιεργείται χωρίς επιβαρυντικά φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα και είναι απαλλαγμένο από τοξικά και χημικά στοιχεία. Αυτό κάνει το βαμβάκι φιλικό προς το δέρμα αλλά και προς το περιβάλλον.

  • 100%  Ρεγιόν (rayon)

Το ρεγιόν προέρχεται από ανακυκλωμένο πολτό δέντρου. Φυτική ίνα η οποία κάνει την υφή του υφάσματος απλή σαν μετάξι.

  • 100% βισκόζη (Viscose)

Η βισκόζη είναι ένα υλικό το οποίο παράγεται μετά από την κατεργασία της κυτταρίνης, του δομικού πολυσακχαρίτη των φυτών.

Πρόκειται για μια φυτική ίνα η οποία κάνει την υφή του υφάσματος απαλή και μαλακή.

  • 100% Βαμβάκι (Cotton)

Μια φυσική ίνα, το βαμβάκι προέρχεται από κυτταρίνη που αναπτύσσεται γύρω από τους σπόρους του φυτού βαμβακιού. Το ύφασμα από βαμβακερά νήματα είναι μαλακό, ανθεκτικό και αφήνει το δέρμα να αναπνέει, γεγονός που χαρίζει μία αίσθηση δροσιάς στο τελικό αποτέλεσμα του ενδύματος.

Πιστοποιήσεις

Όλα τα υφάσματα της εταιρίας μας διαθέτουν πιστοποιήσεις με Οικολογικό σήμα Oeko-Tex Standard 100.

H Oeko-Tex® πιστοποίηση αφορά ένα περιβαλλοντικό σύστημα αξιολόγησης, κατά το οποίο τα υφάσματα κατηγοριοποιούνται σε τέσσερα επίπεδα ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας/τοξικότητας και ασφάλειας που παρουσιάζουν για τον άνθρωπο. Για να λάβει κάποιο ύφασμα την πιστοποίηση περνά από έλεγχο για πάνω από 100 βλαβερές ουσίες που αποδεδειγμένα επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία, ενώ η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τις ίνες, τα χρώματα, τους σταθεροποιητικούς παράγοντες, τα υλικά προέλευσης αλλά ακόμα και τα διακοσμητικά στοιχεία του υφάσματος. Τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η αξιολόγηση ανανεώνονται σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις ετήσια, ώστε να είναι πάντα επικαιροποιημένα και να περιλαμβάνουν όλες τις νέες χημικές ουσίες που κρίνονται ως ακατάλληλες.

Διαθέτει επίσης πιστοποίηση ISO 9001:2000 από τον Διαπιστευτικό φορέα European Quality Assurance για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας.